AVUI A POL

L'ANLISI POST-PARTIT

L'anàlisi de l'Osasuna - Espanyol

Dia 5 a l'oficina. Visita a El Sadar, un camp sempre complicat i amb urgències per aconseguir la primera victòria de la temporada. L'entorn blanc-i-blau s'havia marcat els partits d'Osasuna i Celta (pròxim rival) com a punt d'inflexió per enlairar-se, tant pel que fa a joc com de resultats. Tot i no ser un partit brillant, l'Espanyol va saber aguantar l'assetjament dels navarresos durant moltes fases del partit i va edificar el just i necessari per tornar a casa amb els 3 punts.

Quique Sánchez Flores havia avisat a la prèvia del possible canvi d'esquema d'Osasuna. Els d'Enrique Martín, acostumats a formar amb un 5-3-2 durant la temporada, van organitzar-se amb un innovador 4-1-4-1. Aquest esquema els reforçava al mig del camp i equilibrava totes les línies de l'equip.

osasuna4141.jpg4-1-4-1 d'Osasuna 

La resposta blanc-i-blava també va ser una novetat. Per primera vegada, l'Espanyol va jugar amb els dos interiors a cama canviada, Hernán i José Antonio Reyes, aquest últim s'estrenava a la titularitat. Aquest moviment va permetre l'aparició de l'andalús entre línies, sobretot en zona de tres quarts de camp, on va tenir detalls de qualitat a l'hora d'assistir a Leo Baptistao, Hernán Pérez o Gerard Moreno.

reyes1.jpg

reyes3.jpg

Reyes va centrar la seva posició i es va vestir d'organitzador 

Els detalls de Reyes i els desmarcatges de Leo Baptistao van ser els únics arguments ofensius de l'Espanyol en el primer temps. La pressió intermitja d'Osasuna va obligar a buscar solucions per progressar. Javi Fuego va endarrerir la seva posició fins a incrustar-se entre els centrals per tenir superioritat. Aquest moviment projectava a Víctor Sánchez i Javi Fuego en atac però no donava fluïdesa al joc. Davant la falta d'opcions per dins, els blanc-i-blaus van activar el pla 'B'. Joc directe cap a Gerard Moreno, que es col·locava gairebé com a migcentre i pentinava la pilota per aprofitar la velocitat dels davanters a la seva esquena. Tot i l'avantatge al marcador gràcies al gol de Leo, Osasuna va tenir les seves oportunitats per igualar el partit. Les errades en el rebuig o en la distribució (Óscar Duarte i Diop no van tenir el dia) van facilitar les aproximacions dels navarresos.

gerard1.jpg

  El pla 'B' de l'Espanyol: trobar a Gerard Moreno en joc directe

A la segona part, Osasuna va canviar el sistema a 4-4-2. Enrique Martín va ubicar dos davanters i va demanar als seus homes que donessin amplitud al camp per fer bascular l'Espanyol i sotmetre'ls a centrades laterals. En una d'elles va arribar l'empat de Sergio León. El Sadar va animar-se i va empènyer per capgirar el marcador. 

osasunaample.jpg 

Osasuna va canviar el sistema i va fer ample el camp 

L'entrada de Marc Roca en l'última fase del partit va ser el 'click' necessari perquè els homes de Quique Sánchez Flores aprofitessin les poques oportunitats que va cedir Osasuna. Ell i Gerard Moreno van fabricar-se una genialitat per donar la primera victòria de la temporada.

Roca i Gerard fabriquen el gol del triomf 

Joan Camí

@JoanCami

<< Tornar Fer comentari 1622 | 0 | Imprimir | Enviar


 27/02/2017 L'anàlisi de l'Espanyol - Osasuna
 19/02/2017 L'anàlisi del Madrid - Espanyol
 19/12/2016 L'anàlisi del FC Barcelona - Espanyol
 04/12/2016 &#128249; L'anàlisi de l'Atlético - Espanyol
 27/11/2016 &#128249; L'anàlisi de l'Espanyol - Leganés
 21/11/2016 L'anàlisi de l'Alavés - Espanyol
 07/11/2016 L'anàlisi de l'Espanyol - Athletic Club
 31/10/2016 L'anàlisi del Betis - Espanyol
 23/10/2016 &#128249; L'anàlisi de l'Espanyol - Eibar
 15/10/2016 L'anàlisi del Las Palmas - Espanyol
1 | 2 | 3 | 4