AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

No li importem a ningú

El que va passar divendres a l'estadi no és sinó l'enèsima constatació que amb l'Espanyol tothom s'hi veu amb cor. Tothom s'hi atreveix i no passa res. No passa res. Si ja ens fan la pell contínuament amb els horaris, com no ho han de fer els àrbitres amb decisions injustes, impensables en altres escenaris, davant d'altres equips. I no passa res. Mai passa res. Ho hem viscut tantes altres vegades i no ha passat res. Tornarà a passar. Ho sabem. 

El problema és que l'Espanyol té una situació absolutament singular a dins de la lliga. És l'únic equip sense entorn mediàtic de tota la competició. Fins i tot a les capitals de província més modestes, tenen un petit entorn de premsa local que els és favorable. Aquí no. Si una situació com aquesta, i no parlem ja del gol anul·lat a Gerard Moreno sinó de la reiterada sèrie d'injustícies que inclouen els horaris i altres arbitrarietats que patim de fa anys. El problema no és l'errada arbitral, el problema és l'absència de l'escàndol posterior. ¿On són els articles, els editorials, les portades bullint d'indignació i reclamant el VAR? No les trobareu enlloc, excepte en els mitjans pericos, que som de consum propi i on per molt que ens esforcem, no podrem trencar mai el sostre de vidre de l'opinió pública global. Un exemple: des de Pericos Online ens hem volgut posar en contacte amb un ex àrbitre que realitza anàlisi en l'àmbit nacional. La seva resposta ha estat: "no he visto la jugada ni tengo tiempo para verla". A qui li interessa un robatori flagrant en un Espanyol-Llevant jugat un divendres? A ningú.

Sempre ens ho han fet, de vegades amb la nostra permanència en joc i mai hem pogut ni tan sols defensar-nos, ja que les nostres queixes arriben amb sordina a les institucions, que només es mouen quan hi ha soroll mediàtic de veritat. No hi ha altra solució que créixer, ser importants dins la lliga per ser tinguts en compte o bé resignar-nos a ser una comparsa, una joguina en mans d'àrbitres i els qui prenen decisions a la competició. També hauríem de preocupar-nos per estimular i generar un entorn mediàtic més rellevant en el primer nivell informatiu. A tal efecte, va estar bé que Quique parlés per la COPE. Però no només per la COPE. Aquell dia hem d'aparèixer per tot arreu per col·locar el nostre missatge d'indignació. Perquè la realitat és que a dia d'avui no li importem a ningú.

Francesc Via 

@francescviapol     


 04/12/2017 La lliga de Quique
 20/11/2017 Cal fitxar un davanter
 05/11/2017 Tres esmenes al projecte
 25/09/2017 Per la Montse
 11/09/2017 Ni tremendisme ni ingenuïtat: alerta
 24/08/2017 Vendre Aarón (o qualsevol)
 12/07/2017 Hipoteques
 07/07/2017 No anem bé
 15/05/2017 I Rousaud, què en pensa?
 07/03/2017 Europa és un desig
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 57