AVUI A POL

Paintball per Joan Camí

Cap a un final immerescut

Estic convençut que el coixí de punts serà suficient per evitar el descens, però és difícil explicar com s'han aconseguit. El partit de Las Palmas ja forma part de la llarga llista de despropòsits blanc-i-blaus. Un més. El baix nivell de la Lliga i les múltiples combinacions que han de fer els altres equips implicats en el descens, permeten a l'Espanyol viure el desastre des d'una perspectiva privilegiada. Immerescuda pensaran molts, però en aquest joc, al final, els resultats s'han d'aconseguir i no només merèixer.

Hi ha molts factors que poden explicar el camí de l'equip durant la temporada. La barreja de casualitat, sort, rauxa i encert no han estat, malauradament, els millors companys de viatge. L'Espanyol té millors jugadors i pressupost que altres equips però ja s'ha demostrat que això no és imprescindible per competir. Carències tàctiques, emocionals, de lideratge, de convicció i, sobretot, inferiors en ordre i actitud -aspectes que haurien de ser innegociables-. Aquesta està sent la dinàmica de l'equip. Una regularitat que s'allarga i preocupa.

L'Espanyol s'ha mostrat sense gana, sense ambició, sense reptes. Sembla que ja s'han perdut les ganes de competir. Si l'aigua no arriba al coll, ningú desperta. Un equip amb molts recursos desaprofitats.

Perquè sí, aquesta plantilla és vàlida. I molt. Però les mans que l'han mogut fins ara no han ajudat a extreure'n tot el seu potencial. És impossible no creure en els Pau, Duartes, Asensio, Burgui, Hernán, Caicedo, Gerard Moreno i companyia. Experiència, qualitat i talent a dojo. I no m'ho invento. Ja coneixem la seva trajectòria i el paper que han tingut lluny de l'Espanyol i en determinats trams de la temporada.

I ara per ara, oblidem-nos de Planagumà. Una bona aposta per la temporada vinent. Que per cert, aquest cap de setmana va certificar la permanència de l'Espanyol B a Segona B un any més. Acaba contracte el 30 de juny i amb l'equip salvat, la seva renovació ha de ser prioritària.

Joan Camí

@JoanCami   


 07/12/2017 ¿Qué pasa con Sergi Darder?
 24/11/2017 Reflexiones sobre el juego posicional del Espanyol
 10/11/2017 Con David hacia nuevos horizontes
 23/02/2017 Secuelas del Bernabéu
 24/01/2017 Del caos a la incertidumbre
 10/11/2016 ¿Fin del romanticismo?
 29/09/2016 Insisto, esto promete
 12/09/2016 Víctor sabe jugar
 05/09/2016 Álvaro Vázquez, ¿2.0?
 15/06/2016 Ens veiem a la tornada, Lluís
1 | 2 | 3 | 4