AVUI A POL

Paintball per Joan Camí

Reinventar -o no- el trivot

Sense Diop ni Víctor Sánchez disponibles a Granada, les bases del trivot poden perdre cert suport. Tots dos han sigut responsables de la millora defensiva de l'equip a les darreres jornades (exceptuant el despropòsit del dia del Betis). L'Espanyol ja no trontolla de la mateixa manera quan ha de posicionar-se per recuperar la pilota. La congestió del mig del camp ha permès anul•lar els rivals a la zona central, tapa'ls-hi l'espai entre línies i traslladar la disputa del joc als carrils exteriors.

Analitzant la situació actual de la plantilla i els seus efectius, se m'acudeixen dues alternatives:

- Mantenir el trivot. Abraham continuaria a la seva posició, acompanyat, en principi, per Joan Jordán, que ocuparia el rol de Víctor Sánchez. El de Regencós té més creativitat però també és exigent en tasques defensives. El lloc de Diop presenta més possibilitats i obre un debat a tres bandes. Óscar Duarte, que ja té experiència en aquesta posició -de fet, Galca ja l'ha utilitzat en algun entrenament-; Cañas, dins d'una tasca ideal per les seves característiques però que la inactivitat acumulada li pot restar punts; Javi López, que també sap el que és jugar de pivot i podria cedir el lateral a Rober Correa.

- Plantejar un canvi d'esquema. El 4-2-3-1 és el que més em convenç. Lluny de buscar experiments a l'hora de reubicar a determinats jugadors, buscar un sistema que permeti potenciar les virtuts dels que entraran. Un doble pivot amb Cañas i Joan Jordán per complementar-se en les ajudes defensives. Com que el desplegament físic de Diop és difícil d'igualar, és important no deixar espai entre ells i que juguin junts. A més, situar a Abraham de mitjapunta permet que Asensio continuï al costat, posició amb la qual ha mostrat, de moment, el seu millor rendiment.

Parlar només del 4-1-4-1 (o qualsevol altra disposició) és simplista. Més enllà de la importància d'un esquema, hi ha altres factors que tenen igual o més importància, com i on s'ha de pressionar, com es volen generar i finalitzar les ocasions, com es vol treure la pilota des del darrere, etc. En definitiva, l'èxit d'un equip no es redueix, exclusivament, al seu dibuix tàctic.

@JoanCami   


 07/12/2017 ¿Qué pasa con Sergi Darder?
 24/11/2017 Reflexiones sobre el juego posicional del Espanyol
 10/11/2017 Con David hacia nuevos horizontes
 23/02/2017 Secuelas del Bernabéu
 24/01/2017 Del caos a la incertidumbre
 10/11/2016 ¿Fin del romanticismo?
 29/09/2016 Insisto, esto promete
 12/09/2016 Víctor sabe jugar
 05/09/2016 Álvaro Vázquez, ¿2.0?
 15/06/2016 Ens veiem a la tornada, Lluís
1 | 2 | 3 | 4