AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

Bojan Krkic perico

Ha arribat el bon temps i això és un indicador de que la Lliga fa baixada. Per ser més exactes, d'aquí a sis setmanes s'haurà acabat el campionat i en el camp de batalla perico quedaran drets els que diran que ells portaven temps anunciant que enguany tampoc aconseguiríem el passaport europeu o els que carregaran contra els de l'altre bàndol perquè, per fi, tornarem a poder fer desplaçaments pel vell continent.

N'hi ha que estan demanant que es destitueixi l'entrenador des de la pretemporada. Un entrenador que, de moment, ens ha fet sumar quaranta-sis punts a la jornada trenta-u, la segona millor marca dels últims vint anys. Podem discutir si l'equip ha de quedar en vuitena o desena posició, perquè no queda clar què ens van prometre a l'estiu, per bé que fa temps que l'entrenador - gat vell i que parla millor del que fa - només parla del desè lloc. El que està clar és que ningú no ens va prometre Europa aquesta primera temporada. I, per tant, no em sembla just exigir plaça europea o cremar-ho tot. Vull pensar que hi ha un punt mig.

Però, com deia al principi, la Lliga fa baixada i els representants comencen a remenar la cua. Tant els que amenacen o desitgen marxar com els que es deixen estimar perquè els seus representats siguin pericos aquest mateix estiu.

Diuen que l'arribada de Chen Yansheng i la seva bona tasca netejant deutes del danisme ens ha fet un club molt més atractiu per jugadors més bons dels que estàvem acostumats fins no fa massa.

I en aquesta època de bon temps i de rumors de possibles fitxatges, avui ha sortit un dels primers premis de la rifa: Bojan Krkic. De ben segur que molts dels que esteu llegint fa temps que haureu fet broma, en persona, per Whatsapp o per Twitter, dient que Bojan tard o d'hora acabarà vestint la nostra samarreta perquè, encara que ell no ho sàpiga, Bojan ha nascut per jugar a l'Espanyol.

Reconec que jo m'he sumat a la broma cada estiu, però fins ara no m'hi havia parat a pensar seriosament. I reconec que no ho tinc clar. Per religió, haig de dir que no, que no vull culers al meu equip. Però la història ens ha demostrat que molts jugadors amb passat blaugrana han anat girant pel món sense pena ni glòria fins que han aterrat a casa nostra. Que aixequi la mà el qui no insultava Ivan de la Peña quan va començar a jugar al nostre club.

Òscar Julià 

@OscarJulia

Facebook

Blog    


 03/04/2017 Una pinya per anar a Europa
 29/03/2017 Sobre la renovació de Javi López
 15/03/2017 Parla el soci
 11/03/2017 Secta o mort?
 20/02/2017 A Europa amb el cor
 01/02/2017 Sense moviments al mercat d'hivern
 18/01/2017 L'encanteri de Quique Sánchez Flores
 23/12/2016 Les seqüeles dels derbis
 19/12/2016 Bombolla i premsa de bufanda
 14/12/2016 Que no ens punxin la bombolla
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 23