Per la banda per Ňscar Juliŕ

El perillós art de la filtració

L'Espanyol és, històricament, un cau de rumors i especulacions diverses. Ens encanta la rumorologia, especialment quan l'equip està tranquil a nivell esportiu. Deu ser que sinó, no sabem com passar les setmanes entre partit i partit.

El que preocupa és que molts dels rumors són fonamentats en filtracions a la premsa per part de membres del propi club. Sembla, pel que expliquen, que un dels esports preferits és filtrar informacions a la premsa. Evidentment, la intenció de filtrar segons quines notícies deu ser bona (vull dir que ningú té intenció de fer mal al club), però pel resultat que s'aconsegueix en moltes ocasions, em fa la sensació que fins i tot som dolents en l'art de la filtració.

Hi ha certs rumors que salten a la llum pública que no mereixen cap reacció oficial per part del Consell d'Administració. Però, de vegades, com ha passat aquesta setmana, la filtració agafa tal dimensió entre els seguidors pericos, que el Conseller Delegat ha de sortir a corre-cuita amb la manguera i el casc de bomber a apagar l'incendi. I com que amb presses i amb el peu canviat les coses no es fan bé, molts cops les explicacions oficials que se'ns donen no sonen del tot convincents i encara aviven més el foc.

Potser el que hauria de fer el club és controlar molt més les vies d'aigua que té obertes. No vull dir que s'impedeixi la feina dels periodistes, ni molt menys, però sí que s'estudiï molt millor quan i com es comuniquen segons quines informacions importants. D'aquesta manera s'aconseguiria que s'enteguessin millor algunes actuacions prou importants.

Si primer es filtren les notícies, després és molt més difícil explicar la versió oficial, sobretot si la versió és diferent que la que hem llegit en un diari o hem escoltat per una ràdio. Però en tot cas, si s'opta per la política de la filtració i d'utilitzar la premsa com a via d'informació de segons quines notícies, cal assegurar-se que el missatge s'entén bé i, per tant, es publicarà el que realment es vol dir.

La ja famosa venda de part dels drets d'alguns jugadors a un fons d'inversió anglès no té perquè ser una mala notícia. De fet, com que no en sabem els detalls, és difícil valorar si és o no una bona opció pel club. No sabem si forma part d'un pla més ampli d'accions relacionades amb l'economia, no sabem si s'ha estudiat amb profunditat. El que sí sabem, però, és que ningú ens ho ha explicat com caldria perquè, per fer-ho, s'ha optat pel perillós art de la filtració. 


SI T´HA AGRADAT AQUEST ARTICLE I EL VOLS COMPARTIR A UNA DE LES TEVES XARXES SOCIALS, FES SERVIR AQUESTS BOTONS:  Twitter  Facebook  More... 

ENS POTS SEGUIR TAMBÉ ALS NOSTRES CANALS DE canaltwitter2011.png I DE canalfacebook2011.png